Citeşte romanele Comisia ZÜRICH şi DUMNEZEU ERA-N VACANŢĂ, autor DOINA POPESCU-BRĂILA

 

Loading...
.
Create your own banner at mybannermaker.com!

marți, 29 decembrie 2009

ÎNTRE EUROPA LIBERĂ ŞI COLUMNA LUI TRAIAN

O cetate antică, unică în lume prin lungimea ei -2 mile- este scufundată în lungul litoralului în dreptul Mangaliei. Suma necesară proiectului de investigare şi introducere în circuitul turistic prin realizarea unui muzeu subacvatic, respectiv plasarea unor pereţi de sticlă paraleli cu străzile pavate ale cetăţii scufundate ar costa 180.000 de euro. Un proiect de muzeu subacvatic mai este în derulare în Egipt şi altul în China. Beneficiile economice aduse de un astfel de proiect le puteţi calcula şi dumneavoastră.


Alţi 200000 de euro ar fi necesari pentru digitalizarea şi aducerea arhivei EUROPA LIBERĂ în ţară, pentru a fi pusă gratuit în circuitul public. Cronică a durerii şi suferinţei poporului român, această arhivă are o valoare istorică comparabilă cu atât de cunoscuta COLUMNĂ A LUI TRAIAN. Dacă simţiţi româneşte şi puteţi sacrifica 2 euro – echivalentul unui pachet de ţigări - puteţi dona accesând site-ul http://100000romani.ro Este nevoie de 100000 de români pentru un gest necesar de a reda acestei naţii pagini şi înregistrări de istorie adevărată. De falsuri şi contrafaceri suntem sătui! Ca să nu se repete, istoria nu trebuie uitată!
Şi pentru că Sarmisegetuza este înscrisă în ADN-ul fiecăruia dintre noi intră pe link-ul din BLOGROLL şi semnează petiţia adresată preşedintelui României pentru salvarea SARMIZEGETUSEI. Suma necesară punerii în valoare a acestui sit istoric valoros ar necesita o sumă minimă de 1000000 de euro. Un milion de euro pe timp de CRIZĂ? Unde să-i găseşti? Banii pentru cultură sunt greu de găsit şi în vremuri normale!
Cultură? Chiar am zis cultură?
De fapt, vestea bună este că pentru cultură chiar sunt 47 de milioane de euro numai la sectorul şase Bucureşti! Douăzeci de milioane de euro alocaţi de Consiliul Local şi 27 de la U.E. Dar, vestea proastă este că morcovii sunt raşi! A, nu! Asta era dintr-un banc vechi despre meniul călugăriţelor! Reiau… Vestea proastă este că cele 47 de milioane de euro se duc la cultură de gazon şi flori… , chipurile peisagistică! Vi se pare cam gogonată? Să fiţi sănătoşi! Dacă nu credeţi că la sectorul şase se toacă 47!!!!! de milioane de euriţoi pe iarbă şi floricele, poftiţi şi număraţi firele de gazon! Dacă vă dă cu virgulă mai număraţi o dată! N-o să vă iasă! A treia oară adăugaţi şi petalele de la flori şi frunzuliţele… Dacă nu merge nici aşa, luaţi nişte specialişti de la secţiile de votare. Lor le iese la numărătoare întotdeauna exact cât este nevoie! Să număraţi bine!

Un comentariu:

Ei, mai zi ceva dacă mai poţi...

 
TORENT PRESS | DOINA POPESCU BLOG | LA TANTI ELVIRA | Micul Scriitor